dinsdag 11 december 2012

Kaart Salzburg - Alpen Wintersport Vakantie Oostenrijk

Kaart Salzburg, steden, wegen, rivieren: CIA
Salzburg is een van de deelstaten van Oostenrijk. Het bondsland telt inwoners en de hoofdstad is de gelijknamige stad Salzburg. De deelstaat wordt ook wel Salzburgerland genoemd om het te onderscheiden van de stad.

Salzburg grenst in het noordoosten aan de deelstaat Opper-Oostenrijk, in het zuidoosten aan Stiermarken en Karinthië en in het westen aan Tirol.

In het noorden ligt de deelstaat aan de deelstaat Beieren in buurland Duitsland, en in het uiterste zuidwesten grenst Salzburg aan Italië.

Klimaat, vakantie en wintersport
Salzburg kent een koel en vochtig klimaat. Het bondsland trekt zowel in de zomer als de winter veel toeristen, en telt tal van locaties om de wintersport te beoefenen.

Salzburg ligt voor een deel in de Salzburger-Opper-Oostenrijkse Kalkalpen, het westelijk deel van Salzkammergut, het oosten van de Kitzbühler Alpen, het noorden van de Hohe Tauern en het westen van de Niedere Tauern.

Zell am See, aan het meer de Zeller See, is een belangrijke wintersportplaats. Kabelbanen leiden onder meer naar de Schmittenhöhe (1.965 m), de Hahneckkogel (1.857 m) en de Sonnalm.

Skigebieden in Salzburg zijn Altenmarkt im Pongau, Flachau, Wagrain, St. Johann, Zell am See (Saalbach-Hinterglemm), Obertauern, Bad Gastein, Rauris, Lofer.

De deelstaat telt tal van prachtige bergmeren. De Salzach is de belangrijkste rivier.

Veel bezoekers trekken ook de warme minerale bronnen van Badgastein.

De hoofdstad Salzburg is een belangrijk cultureel centrum. Bekend zijn de Salzburger Festspiele, de Oster Festspiele, en de Mozartwoche. De stad is de geboorteplaats van de 18e eeuwse componist Wolfgang Amadeus Mozart.

De stad, aan de oevers van de Salzach, telt verder verschillende musea en wordt gekenmerkt door schilderachtige straten en grote pleinen met gebeeldhouwde fonteinen. De binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bad Gastein
Bad Gastein is een populaire bestemming voor een vakantie in Oostenrijk. De plaats, in het Gasteinertal, is een bekend kuuroord in het Salzburgerland.

Steden Salzburg
Naast de hoofdstad Salzburg zijn een aantal andere steden in het bondland Salzburg: Hallein, Badgastein, Saalfelden, Wals-Siezenheim, Zell am See, Sankt Johann im Pongau.

Tamsweg, Bischofshofen, Seekirchen am Wallersee, Neumarkt am Wallersee, Oberndorf, Mittersill, Radstadt.

Salzburg is een belangrijk knooppunt van wegen en spoorwegen. Bij de stad ligt ook een internationale luchthaven.

Kaart Salzburg
Het Oostenrijkse bondsland Salzburg grenst aan de deelstaten Opper-Oostenrijk, Stiermarken, Karinthië en Tirol. In het noorden grenst het aan buurland Duitsland en in het zuidwesten aan Italië.

Kaart Salzburg, steden, districten: EU